top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Školska proslava uoči Uskrsa

U ponedjeljak, 15. travnja u crkvi bl. Augustina Kažotića održalo se euharistijsko slavlje koje je predvodio vlč. Boris Jozić, svećenik u Župi sv. Petra apostola te povjerenik za vjernike laike u Zagrebačkoj nadbiskupiji.


Velečasni se u propovijedi nadovezao na Cvjetnicu govorivši o Isusu i agoniji koja se očitovala u njegovoj muci. Napomenuo je da su ljudi koji žive u grijehu oni kojima duša umire i da trebamo obećati sebi samima da od danas više nećemo griješiti. Potom je istaknuo tri vrste Marijine ljubavi koje bismo mi kao vjernici također trebali poimati i primjenjivati u svojem vjerničkom životu. Njezina ljubav prema Isusu je ekstravagantna i bez kalkulacija, ponizna i ona u ljubavi uopće ne gleda na sebe, ona je spremna sve dati Isusu. Nama se u Velikom tjednu postavlja važno pitanje: „Koliko smo mi spremni Isusu dati ono najvrednije?“ Velečasni je objasnio što se događa s nama kada se istinski predamo Gospodinu, kada se zaljubimo u Njega. U našim se srcima stvara mala iskra koja će rasti i s kojom će rasti naša zaljubljenost i svetost te ćemo i onaj najmanji grijeh početi gledati kao agoniju duše. Velečasni je na kraju slavlja zahvalio zboru i svim prisutnima, kao i ravnatelju o. Vinku na pozivu za sudjelovanje.


Nakon slavlja ravnatelj je najavio uskrsnu priredbu koju su priredili učenici predmetne nastave vođeni učiteljicom Gabrijelom Vojvodić. Voditeljica programa, u kojem su se izmjenjivale razne glumačke, pjevačke i krasnoslovske izvedbe petih, šestih, sedmih i osmih razreda, bila je Vida Tunguz. Na kraju priredbe ravnatelj je zahvalio svim djelatnicima i učenicima koji su se pripremali za priredbu te je svima zaželio sretan Uskrs i lijepe proljetne praznike.





11 views

Recent Posts

See All
bottom of page