top of page
  • Writer's picturePKOŠ

World Caffe radionica u Prvoj katoličkoj školi u Gradu Zagrebu

U ponedjeljak, 2. rujna 2019. u Prvoj katoličkoj osnovnoj školi u Gradu Zagrebu održana je World Cafe radionica s temom Kreativnost i autonomija učitelja u okviru obrazovne reforme.


Domaćica radionice bila je Sandra Kasić, učiteljica razredne nastave, koja je za tu ulogu uskočila u prigodnu pregaču.


U opuštenoj atmosferi improviziranog kvartovskog kafića učitelji i nastavnici naše škole osmišljavali su i planirali projekte koje će sa svojim učenicima provesti tijekom školske godine.


Ovaj oblik radionica čest je u europskim gradovima i institucijama gdje se organizira za zainteresiranu javnost i građane i gdje često iznjedri niz dobrih rješenja i prijedloga za opći boljitak i napredak.

Tako su i naši učitelji i nastavnici, pod geslom- Caffe bar Kreativa: kava, sok i grickalice za ideju ili dvije, imali priliku graditi jednu novu priču i planirati zanimljivu projektnu nastavu. Projekti koje su osmislili i isplanirali su: Znanost za boljeg čovjeka, Matematika za svaki dan, Ulična umjetnost i Što sveca čini svetim.

Ugodan ambijent i opušteno druženje pridonijeli su njihovoj kreativnosti i urodili brojnim idejama u kojima će, vjerujemo, i naši učenici imati priliku rasti i razvijati se.



13 views

Recent Posts

See All
bottom of page