top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Uskrsna Misa i priredba

Uskrsna Misa i priredba


Dana 12. travnja 2017. u župnoj crkvi sv. Augustina Kažotića, s početkom u 16.00 sati, obilježili smo početak uskrsnih blagdana prigodnim euharistijskim slavljem i priredbom. Slavlju su nazočili roditelji naših učenika, učenici i djelatnici škole.


Nakon uvodnog govora kojim je ravnatelj o. Vinko Mamić pozdravio sve nazočne, uslijedilo je euharistijsko slavlje koje je predvodio don Mihovil Kurkut, salezijanac. U svojoj propovijedi don Mihovil je naglasio da trebamo cijeniti naše različitosti, jer Bog nas je stvorio različite. Nekima je posebno darovaomudrost, nekima snagu, nekima razboritost… Ti darovi su dani da ih dijelimo, da pomažemo drugima, jer ako ih zadržimosamo za sebe nikada nećemo biti kršćanski i ljudski ostvareni. Naglasio je da smo svi ravnopravni i da se ne bi trebali uzdizati iznad drugih, već poput Isusa „jedni drugima prati noge“, odnosno služiti.


Poslije svečanog slavlja učenici razredne i predmetne nastave su nam pjevali, svirali, glumili te čitali svoje autorske pjesme i tekstove na temu Uskrsa. Svatko je bio originalan na svoj način. Svi smo bili jako ponosni na njih, kako učitelji i učenici, tako i roditelji. S osmjehom na licu pratili smo cijelu priredbu. Na kraju su nastupili učenici četvrtog razreda koji su na šaljiv način uprizorio temu Uskrsa te poklonili ravnatelju jedno uskrsno jaje.


Priredba je završila pjesmom „Ljubav Božja“ u izvedbi djelatnika škole.





14 views

Recent Posts

See All
bottom of page