top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Susret u Remetama

Već tradicionalno je povodom završetka nastavne godine, 4. lipnja s početkom u 12:00 sati, održan duhovno-rekreativni susret u Remetama. Susretu su prisustvovali djelatnici Prve katoličke osnovne škole u Gradu Zagrebu i učenici s obiteljima.


Susret je otpočeo euharistijskim slavljem na liturgijskom prostoru Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije. Slavlje je započelo pjesmom školskog zbora, nakon čega se ravnatelj škole, o. Vinko Mamić obratio uvodnim riječima i najavio predslavitelja misnog slavlja, školskog duhovnika, o. Darija Tokića i suslavitelje.


O. Dario u svojoj je propovijedi, nadahnut svetkovinom Presvetog Trojstva, tumačio ljubav i zajedništvo u ljubavi. Kao što u Presvetom Trojstvu struji ljubav u zajedništvu Oca, Sina i Duha Svetoga tako se u zajedništvu i ljubavi između žene i muškarca rađa novi život što zapravo čini zemaljsko trojstvo. Obiteljski život se sastoji u neprestanom darivanju što se ogleda u žrtvi koju roditelji podnose za svoju djecu na početku njihova života, ali i žrtvi koju djeca podnose za roditelje na kraju njihova života. O. Dario pozvao je sve prisutne na ljubav, zajedništvo i jedinstvo s bližnjima kako bismo u konačnosti bili bliži Bogu.

Euharistijsko slavlje uveličali su i učenici škole čitajući, ministrirajući i prinoseći simbole radosti koji ih predstavljaju: školsku torbu, Bibliju, loptu, gitaru, ukulele te euharistijske darove. Po završetku Euharistijskog slavlja ravnatelj je uputio riječi zahvale predslavitelju, suslaviteljima, župniku, učiteljima i nastavnicima te čitačima, zboru i svim okupljenima.


Nakon duhovne hrane uslijedila je i ona tjelesna u samostanskom vrtu, ali i druženje te obiteljske igre koje su organizirali djelatnici škole. Obitelji su se natjecale u igrama: Školica, Mikado, Preskakanje duge vijače, Tapkanje, Povlačenje koluta, Natopljena spužva, Vrecharenye, Trokut gumi, Mini košarka i Nošenje balona. Nakon odigranih igara uslijedilo je proglašenje pobjednika. Prvo mjesto osvojila su braća Galović, drugo mjesto osvojila je obitelj Burco, a treće mjesto osvojila je obitelj Šimić. Obitelji su redom po osvojenim mjestima odabirale nagradu iz logo promotivnog asortimana škole.



59 views

Recent Posts

See All
bottom of page