top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Stručno usavršavanje djelatnika Prve katoličke osnovne škole u Gradu Zagrebu u Mariji Bistrici

Od 21. do 23. veljače djelatnici Prve katoličke osnovne škole u Gradu Zagrebu sudjelovali su u trodnevnom stručnom usavršavanju u Mariji Bistrici.

Nakon dolaska u hotel „Kaj“ i smještaja po sobama stručno je usavršavanje započelo euharistijskim slavljem u bazilici Majke Božje Bistričke koje je predslavio o. Vinko Mamić. Potom je uslijedilo predavanje psihologinje Ivane Rajčević Vujanić koja je govorila o darovitosti učenika naše škole. Kolegica Rajčević Vujanić podijelila je prisutnima priručnik koji je nastao kao rezultat osmogodišnjega rada s darovitim učenicima naše škole. U svom je predavanju naglasila važnost prepoznavanja darovitosti te kako razumjeti mehanizme i funkcioniranje darovitih učenika.

Drugi je dan započeo predavanjem kolegice Mirele Škunca koja je govorila o medijaciji i važnosti učitelja kao medijatora. Kroz teoriju i radionice spoznali smo kako možemo biti medijatori, kako se nositi sa sukobima te kako aktivno slušati. Poslijepodnevni dio započeli smo predavanjem o bontonu koji je držao ravnatelj, o. Vinko Mamić, predstavivši načela bontona. Polazeći od „čarobnih riječi“ do ponašanja na ulici, internetu, kinu, koncertu, prometu i restoranu, ravnatelj je predavanje završio s načelima poslovnoga bontona.

Treće je predavanje održala kolegica Ana Mirčetić koja nas je upoznala s kućnim redom Prve katoličke osnovne škole u Gradu Zagrebu i njegovim promjenama koji je posebice važan za nove djelatnike. Istaknula je dijelove pravilnika koji su važni za integritet naše škole. Posljednje je predavanje trodnevnoga usavršavanja na temu „Sramežljivost“ održao dr. Berislav Tentor objasnivši što je osjećaj srama, kada se pojavljuje, što ga izaziva te kako možemo pomoći našim učenicima da se nose sa sramom.

Prije zajedničkog ručka u hotelu i povratka kući završili smo stručno usavršavanje euharistijom u bazilici Majke Božje Bistričke koju je predslavio duhovnik o. Nikola Grizelj.



303 views

Recent Posts

See All
bottom of page