top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Prvi razred u školskoj knjižnici

U Mjesecu hrvatske knjige školska knjižnica je najmlađim korisnicima širom otvorila svoja vrata u šareni svijet znanja. U pratnji svoje učiteljice Ane učenici 1. razreda posjetili su školsku knjižnicu i poslušali priču „Sović Hugo u Knjigogradu“.


Tijekom veselog druženja s knjižničarkom Sarom radoznali su prvašići upoznali prostor knjižnice, naučili pravila lijepog ponašanja u školskoj knjižnici, kako se trebamo odnositi prema knjigama i kako posuđujemo knjige u knjižnici. Također su naučili razliku između knjižnice i knjižare, kao i razliku između školske i gradske knjižnice. Svi su se složili „da se knjige ne smiju bacati na pod“, „da ih ne smijemo šarati“ niti „piti kakao nad njima“. Zaključili su da su knjige naše blago i koliko ih je važno čuvati, a da čitanje počinje od najranije dobi uvjerili su nas neki koji već vješto čitaju i pišu.


Poslije poučnog i živahnog razgovora, veseli su prvašići dobili svoje prve iskaznice i posudili svoju prve knjige u školskoj knjižnici. Budući da prvašići jako vole priče i bajke, sigurno će često dolaziti u knjižnicu da bi ih posudili i pročitali.



42 views

Recent Posts

See All
bottom of page