top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Proslava Uskrsa


U utorak, 27. ožujka u dominikanskoj crkvi Bl. Augustina Kažotića održana je školska proslava blagdana Uskrsnuća Gospodnjeg.


Proslava je započela Euharistijskim slavljem koje je predvodio o. Stjepan Viduka, poglavar karmelićanskog samostana u Remetama. Na Misi je pjevao školski Mali zbor, pod vodstvom učiteljice Ane Gečević i uz pratnju sestre Sunčice Kunić i vjeroučitelja Ante Mikulića. Učenici Škole također su sudjelovali u ministriranju i navještaju misnih čitanja.

Poslije Euharistijskog slavlja uslijedila je predstava prema priči Stvarna vrijednost prstena Jorgea Bucaya, u izvedbi Dramske skupine učenika od petog do osmog razreda. Za dramaturgiju je bila zadužena učiteljica Danijela Ljubas, voditeljica Dramske skupine, dok se za scenografiju pobrinula učiteljica Mirela Pakšec.


Prije početka same izvedbe učenica Vanja Baždar recitirala je pjesmu Stjepana Lice Sve je u drvo tvojega križa urezano. Pripovjedač predstave bila je učenica Anđela Ivančić. Kraj predstave obilježilo je zajedničko pjevanje svih učitelja i učenika na sceni izvodeći pjesmu Ti svjetlo svijeta.


Prije samog kraja, pripovjedač je izgovorio sljedeću rečenicu: Korizma čisti naša srca da ih pripravimo za Uskrs, da prihvatimo poruku koju nam Isus šalje dajući svoj život za nas. A poruka je: Biser si, pravi biser, vrijedan i jedinstven.

Zahvaljujemo svima koji su došli na ovo slavlje. Na poseban način zahvaljujemo braći dominikancima što su nam i ovog puta izišli u susret svojom uslužnošću i gostoprimstvom u njihovoj župnoj crkvi.

11 views

Recent Posts

See All
bottom of page