top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Proslava Dana škole u Remetama

U nedjelju 15. listopada 2023. na svetkovinu sv. Terezije Avilske, na liturgijskom prostoru Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u zagrebačkim Remetama, proslavili smo Dan škole. Tom smo prigodom slavili 10. obljetnicu osnutka škole. Na svetoj misi smo zahvalili Bogu i za sv. Malu Tereziju, zaštitnicu naše škole, na njenom posredovanju u proteklom razdoblju i na brojnim milostima koje smo primili.

Sveta misa je započela pozdravnim riječima ravnatelja škole, o. Vinka Mamića, koji je predstavio slavitelja euharistije, biskupa Varaždinske biskupije mons. Božu Radoša. Istaknuo je njegov ustrajni rad na području duhovnosti, kako na teološkoj, tako i na praktičnoj razini.

U svojoj propovijedi mons. Radoš je ukratko iznio duhovni nauk sv. Velike Terezije, od koje je učila sv. Mala Terezija. Izložio je one događaje iz života Terezije Avilske koji svjedoče o njenom traženju Isusove prisutnosti i ljepote. Pozvao je nazočne na nasljedovanje njenog primjera u vlastitom životu.

Na euharistijskom slavlju suslavitelji su bili, uz ravnatelja škole o.Vinka Mamića, duhovnik škole o. Dario Tokić, zatim o. Ivan Podgorelec, o. Franjo Podgorelec, o. Ervin Ukušić, župni vikar o. Ilija Tipurić i provincijalni vikar o. Ivan Pleše.

Nakon euharistijskog slavlja, održan je kratki školski program u kojem je predstavljena tek spjevana himna škole Na putu traženja istine. Uz klapu škole Canticum angelorum, himnu su pjevali svi učenici i djelatnici škole, što je ostavilo poseban dojam na sve nazočne. Ravnatelj je s ponosom predstavio i prvo izdanje školskog lista Mali put. U njemu se nalazi vremenska lenta koja prikazuje najvažnije događaje u proteklih 10 godina rada škole, kao i kratki životopis svete Male Terezije, te nekoliko intervjua.

Zatim je uslijedila podjela zahvalnica, pohvalnica i nagrada učenicima koji su postigli značajnije odgojno-obrazovne rezultate. Zahvalnice su dodijeljene učenicima za uspjehe u izvanškolskim aktivnostima, pohvalnice učenicima koji su ostvarili uspjehe u izvannastavnim aktivnostima u sklopu škole, a medalje su dodijeljene učenicima koji su ostvarili odličan uspjeh (5.00) kroz svih 8 godina. Posebne nagrade su dodijeljene učenicima koji su sudjelovali na državnim natjecanjima. Nakon dodjele nagrada, održan je domjenak u prostoru Duhovnog centra sv. Ivana od Križa.

Tijekom ove školske godine bit će organizirana i druga slavlja kojima ćemo obilježavati 10. obljetnicu osnutka škole. Sljedeća takva proslava bit će uoči blagdana Božića, za koju se naši učenici već sada pripremaju.




69 views

Recent Posts

See All
bottom of page