top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Projektni dan

Projektni dan – Probudi ekologa u sebi


U četvrtak, 26. travnja 2018. godine, u prostoru Prve katoličke osnovne škole u Gradu Zagrebu, održan je Projektni dan pod nazivom Probudi ekologa u sebi.


Pripreme za projektni dan trajale su nekoliko mjeseci, počevši od veljače, kroz razne radionice na temu očuvanja okoliša i razvoja ekološke svijesti. Popis radionica u sklopu projektnog dana je bio sljedeći: RADIONICA ŠIVANJA TORBI OD TRAPERA, IZRADA DRUŠTVENIH IGARA OD KARTONA, IZRADA NAKITA OD PLASTIČNIH BOCA, LEGO FILM, ČIŠĆENJE PROSTORA TOALETA OD RAZNIH PAPIRA, MAKETA ZEMLJE I INDUSTRIJSKA REVOLUCIJA, IZRADA PRIRODNE KOZMETIKE, PRIKUPLJANJE RABLJENOG TEKSTILA I IZRADA TEPIHA I TORBI, RECIKLIRANJE PAPIRA I IZRADA SLIKOVNICA, SADNJA CVIJEĆA U ŠKOLSKOM DVORIŠTU, VODA I FILTRIRANJE


Sam projektni dan organiziran je u vremenskom razdoblju od 14h do 18h, a u njemu su sudjelovali, uz djelatnike Škole, učenici i njihovi roditelji. Pritom su obilazili radionice i sudjelovali u izradi različitih proizvoda, slušali o različitim temama te imali mogućnost kupiti neke ekološke produkte radionica. Na kraju provedenih aktivnosti u sklopu radionica tijekom projektnoga dana, učenicima su uručene zahvalnice za sudjelovanje.

Učenici i roditelji pokazali su veliki interes za sudjelovanjem u različitim radionicama te su iskazali zadovoljstvo zbog organiziranih aktivnosti.


Vjerujemo kako je ovo prva u nizu uspješnih organizacija Projektnoga dana u sklopu naše Škole koja će biti održana na zadovoljstvo svih sudionika te će doprinijeti u aktivnom podizanju svijesti o važnosti očuvanja okoliša.


Lego film možete pogledati na : https://www.katolickaskola.com/video-galerije/





20 views

Recent Posts

See All
bottom of page