top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Posjet učenika prvog razreda knjižnici S. S. Kranjčević

Učenici prvog razreda u pratnji svoje učiteljice Ane Gečević i knjižničarke Ane Mirčetić, posjetili su Knjižnice grada Zagreba - Knjižnicu Silvije Strahimir Kranjčević u neposrednoj blizini škole.

Ulaskom u knjižnicu upoznali su se s odjelom za najmanje te knjižničarkom Irenom koja im je objasnila razliku knjižnice i knjižare. Učenici su spretno i iskreno odgovarali na pitanja i sudjelovali u razgovoru.


Radom u skupini podijelili su unaprijed pripremljene knjige u skupine po vlastitom nahođenju te objasnili razloge takvog grupiranja. Knjižničarka Irena objasnila je važnost podjela knjiga po vrstama te poštivanja pravila knjižnice.

Nakon što im je pročitala slikovnicu Frederic, Lea Leonia, učenici su osvijestili važnost umjetnosti i umjetnika u našem životu te povezali važnost knjižnice s umjetnosti.

Pred kraj zajedničkog druženja, prvašići su samostalno obišli sve police i knjige te odabrali što žele posuditi u budućnosti.


Knjižničarka Irena podijelila im je Pristupnice za upis u Knjižnice grada Zagreba, a učenici su obećali da će se do kraja tjedna upisati u knjižnicu najbližu svome mjestu stanovanja.

Veselimo se budućoj suradnji.



17 views

Recent Posts

See All
bottom of page