top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Humanitarna akcija "Pruži ruku ljubavi bližnjemu"

S radošću vas obavještavamo kako se ovaj tjedan, od 11.10. do 15.10. provodi u našoj školi humanitarna akcija pod nazivom "Pruži ruku ljubavi bližnjemu". Naime, razmišljajući o tome kako započeti ovu školsku godinu humanitarnog djelovanja, okrenuli smo se našim bližnjima, našim susjedima. Obratili smo se župnom Caritasu crkve u kojoj rado slavimo euharistiju kao škola, našoj "školskoj" župi Bl. Augustina Kažotića na Peščenici s prijedlogom za suradnju. Odlučili smo, uz vašu pomoć, darovati i obradovati potrebite iz te župe. Od ponedjeljka, 11.10., možete donijeti u školu paket potrebnih stvari, i to na sljedeći način:

  • učenici razredne nastave prikupljaju hranu (ulje, šećer, juhe, kava, konzerve-ribe, paštete, mesni narezak, keksi, čokolino, čajevi, i sl.)

  • učenici predmetne nastave prikupljaju higijenske potrepštine (vlažne maramice, prašak za rublje, deterdžent za pranje suđa, šampon, dječje pelene, i sl.)


Molimo vas da stvari zapakirate u paket kako bi mogli stali u kutije. Te kutije će stajati u školskom hodniku na označenom mjestu. Iz župnog Caritasa kažu kako imaju dosta obitelji sa djecom, no to su uglavnom već djeca iznad 12 godina. Također, imaju jako puno samaca i starijih i bilo bi jako lijepo ako bi njima nešto napisali ili nacrtali. Pokušajte prilagoditi pakete ovim informacijama.

Jednom je papa Franjo u propovijedi na Sinodi biskupa o mladima rekao: "Slušati, biti bližnji i svjedočiti - tri su koraka na putu vjere." U tom duhu, unaprijed vam zahvaljujemo što ćete biti bližnji te pokazati tu ljubav prema svakome, a najviše prema potrebitima.

Hvala vam na svakom paketu!


Humanitarni tim škole Ruke ljubavi

48 views

Recent Posts

See All
bottom of page