top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Godišnja formacija djelatnika katoličkih škola

Djelatnici naše škole u subotu 2.3.2024. proveli su dan na stručnom usavršavanju za djelatnike katoličkih škola na temu “Cjeloviti razvoj osobe”. Organizator stručnog skupa bio je Nacionalni ured za katoličke škole Hrvatske biskupske konferencije u suradnji s Agencijom za znanost i obrazovanje, a održao se u prostorima Središnje nadbiskupijske i fakultetske knjižnice Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu.


Nakon uvodne molitve riječima dobrodošlice obratio nam se predstojnik Nacionalnog ureda za katoličke škole Ivica Žuljević te potom vršitelj dužnosti dekana Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu Ivica Pažin.


Prvo predavanje na temu „Cilj rasta osobe je svetost“ održao je prof. Boris Vulić koji je istaknuo kako nema zrelosti osobne vjere bez svetosti te je predstavio mnogobrojne putove svetosti. O važnosti kvalitetne suradnje unutar školskog kolektiva progovorila je ravnateljica Katoličke osnovne škole u Šibeniku s. Mandica Starčević. Potom smo sudjelovali na euharistijskom slavlju u Đakovačkoj katedrali koje je predvodio dekan Ivica Pažin.


Nakon ručka i kratkog predaha prezentirana su nam četiri primjera dobre prakse koji se temelje na konkretnim ostvarenjima u pojedinim školama. Među njima se svojim trudom i radom našla i naša kolegica Matea Harambašić, nastavnica Latinskog i Grčkog jezika.


U posljednjem dijelu skupa djelatnici škola su podijeljeni u devet aktiva koji okupljaju nastavnike srodnih predmeta raspravili o mogućnostima projektne suradnje među školama. Skup je zaključen u popodnevnim satima zajedničkom molitvom.


Više možete pročitati na :



60 views

Recent Posts

See All
bottom of page