top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Edukativno predavanje„Rad s učenicima s Aspergerovim sindromom“

Djelatnici naše škole imali su priliku sudjelovati na edukativnom predavanju na temu rada s učenicima s Aspergerovim sindromom dana 4.11.2021. preko aplikacije MC Teams.

Predavačice su bile doc. dr. sc. Jasmina Stošić, pročelnica Odsjeka za inkluzivnu edukaciju i rehabilitaciju na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu, i mag. psych. Radojka Sućeska Ligutić, psihologinja i psihoterapeutkinja s višegodišnjim iskustvom rada s djecom s Aspergerovim sindromom.


Tijekom dvosatnog predavanja, dobio se uvid u specifičnosti Aspergerovog sindroma te potrebe i izazove s kojima se učenici s Aspergerovim sindromom susreću tijekom školovanja.


Učitelji i stručni suradnici dobili su vrijedna saznanja, upute i smjernice za daljnji kvalitetni rad s učenicima s Aspergerovim sindromom koji će nastaviti uvažavati njihove neuro-različitosti i podržavati daljnji pozitivan razvoj.


Iznimno smo sretni i ponosni što se uspjelo organizirati i provesti ovako korisno predavanje od strane iskusnih stručnjakinja iz područja inkluzivne edukacije. Nadamo se nastavku uspješne suradnje s Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom, kao i ostalim relevantnim institucijama i u budućnosti.


Ines Vujasinović, mag. paed. soc.

46 views

Recent Posts

See All
bottom of page