top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Božićna priredba i proslava 10. obljetnice osnutka škole

U utorak 12. prosinca 2023. u kazalištu KNAP održala se tradicionalna školska božićna priredba. Uz proslavu Božića, ovom smo priredbom proslavili i 10. obljetnicu osnutka Prve katoličke osnovne škole u Gradu Zagrebu. Učenici razredne i predmetne nastave svojim su talentima obojali pozornicu u najljepše božićne boje.

 U priredbi su sudjelovali: voditeljica Iva Kreševljak, glazbenica Anja Škunca te školski zbor i klapa pod vodstvom učiteljice Marije Krnić-Agić koji su izveli skladbe Dobri denek i Whisper te Rodilo ti žito i ‘šenica; Miško, kaj stojiš. Učenici razredne nastave, polaznici izvannastavne aktivnosti Dramske skupine, izveli su predstavu Dok sve spi, kralja tri nastalu dramskim igranjem i improvizacijom. Učenici su sa svojom voditeljicom, učiteljicom i dramskom pedagoginjom s. Sunčicom Kunić, stvarali tekst, režirali, odabirali glazbu i smišljali kostime. Učenici Dramske skupine predmetne nastave uprizorili su komediju u tri čina Našla krpa zakrpu. Riječ je o dramatizaciji šaljive narodne priče u kojoj smo upoznali likove inspirirane stanovnicima slavonskoga govornog područja. Scenarij i režiju potpisao je učitelj Emil Valla, a scenografiju i kostimografiju učiteljica Ivana Mićić. U režiji su sudjelovale učiteljice Mirela Škunca i Vesna Kašaj.

Prije govora ravnatelja, o. Vinka Mamića, u kojem je pozdravio sve goste i zahvalio svima koji su posvetili svoje vrijeme ovoj priredbi, na pozornici su se okupili učenici i djelatnici te su otpjevali službenu himnu škole Na putu traženja Istine.

Nakon priredbe, u prostorima se škole održao božićni sajam i okrijepa za sve roditelje, učenike i goste.


Hvala Laudato televiziji na podršci i praćenju rada škole.






54 views

Recent Posts

See All
bottom of page